28 Kasım 2009 Cumartesi

6.Sınıf Türkçe Büyük Harflerin Yazım Kurallar test 1

Sınıf : 6. Sınıf
Ders : turkce
Konu : 5.büyük harflerin yazım kuralları - 1

Bu testin süresi 10 dakikadır.

Not: CEVAP ANAHTARI YORUM OLARAK YAYINLANACAKTIR. SİZ DE CEVAPLARINIZI ORAYA YAZMAYI UNUTMAYIN

Başarılar..

1. Aşağıda büyük harflerin kullanımıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Şiirlerde dizelerin ilk kelimesi büyük harfle başlar.
B) Güneş,dünya ve ay isimleri bir gök cismi olarak kullanıldıkları zaman,büyük harfle başlar.
C) Tüm noktalama işaretlerinden sonra gelen sözcükler büyük harfle başlar.
D) Gazete,kitap,dergi isimleri büyük harfle başlar.


2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yazım yanlışı yapılmıştır?

A) Bu yılki kurban derileri Türk Hava Kurumu'na bağışlanmıştır.
B) Van Gölü Türkiye'nin en büyük gölüdür.
C) Geçen gün Yakup Kadri'nin ''Yaban'' isimli romanını okudum.
D) Dünya'nın en güzel ülkesi Türkiye'dir.


3. Özel isimler cümlenin her yerinde büyük harfle başlar. Kişi, ülke, dil, din, şehir, köy, ilçe, mahalle isimleri özel isimdir.
Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi yalııştır?

A) Çocuklar Mahallede top oynuyor.
B) Türkler İslamiyet'i kolay benimsemişler.
C) Dedemler Bulgaristan'dan göç etmişler.
D) Yaz tatillerinde Bodrum'a gideriz.


4. Aşağıdakilerden hangisinin yazımı doğrudur.

A) Ortada kalan çocuklar çocuk esirgeme kurumuna götürüldü.
B) Hürriyet ilköğretim okulundan mezun oldum.
C) Dokuz Eylül Üniversitesi eğitim fakültesini bitirdim.
D) Dün sabah Emniyet Müdürlüğü binasına saldırı olmuş.


5. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yazım yanlışı vardır?

A) Bu hastanenin en iyi doktoru Kemal Bey'dir.
B) 1999'da Güneş tutulmasını izlemiştik.
C) İnsanı Dünya'ya bağlayan ek şey umuttur.
D) Sevr Antlaşması Türkleri yok edecek maddelerle doluydu.


6. Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?

A) Burası, Orhangazi, çok şirin bir ilçeydi.
B) Yarın Sapanca gölüne gideceğiz.
C) Geçen yıl Kuşadası'na gitmiştik.
D) Burayı, bu güzel şehri, asla unutamayacaktık.


7. Aşağıdakilerden hangisi büyük harflerin kullanımıyla ilgili yanlış bir bilgidir?

A) Yön adları tek başına kullanılırsa veya bir yer adından hemen sonra kullanılırsa ilk harfleri büyük yazılır.
B) Yön adları isimlerden önce gelir ve bir bölgenin ismini karşılarsa ilk harfleri küçük yazılır.
C) Dil,din ve mezhep adları özel isim olduklarından büyük harfle başlarlar.
D) Nokta,soru işareti ve ünlem işaretinden sonra gelen sözcükler büyük harfle başlar.


8. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin kullnımıyla ilgili bir yazım yanlışı yoktur?

A) Nöbeti Cafer çavuş devraldı.
B) Ahmet Mithat paşa,edebiyat hakemliği de yapmıştır.
C) Aylin Hemşire çok iyi biridir.
D) Sanki Mustafa Kemal paşayla beraberim.


9. Aşağıdakilerden hangisinde yanlış bir bilgi verilmiştir?

A) Özel isimlere gelen ünvanlar küçük harfle yazılır.
B) Nokta, iki nokta soru işareti ve ünlem işaretinden sonra gelen sözcükler büyük harfle yazılır.
C) Kitap,dergi ve gazete isimleri büyük harfle yazılır.
D) Mektuplarda seslenme sözlerinin her kelimesi büyük harfle yazılır.


10. ''Derste dünyayı tam ortadan bölen çemberin ne olduğunu öğrendik.'' Cümlesinde hangi sözcüğün yazımı yanlıştır?

A) Derste
B) dünyayı
C) bölen
D) çember

26 yorum:

Emine İyi dedi ki...

Doğru Cevaplar
1. c 10 Puan
2. d 10 Puan
3. a 10 Puan
4. d 10 Puan
5. c 10 Puan
6. b 10 Puan
7. a 10 Puan
8. c 10 Puan
9. a 10 Puan
10. b 10 Puan

Adsız dedi ki...

Doğru Cevaplar
1. c 10 Puan
2. d 10 Puan
3. a 10 Puan
4. d 10 Puan
5. c 10 Puan
6. b 10 Puan
7. a 10 Puan
8. c 10 Puan
9. a 10 Puan
10. b 10 Puan

Emine İyi dedi ki...

Adsız olan kişi keşke benim verdiğim cevap anahtarını kopyala yapıştır yapmasaydın da kendi cevaplarını yazsaydın.

Adsız dedi ki...

afkurma lan şerefsiz

Adsız dedi ki...

şerefsizlik yapma lan

Adsız dedi ki...

1_C
2_B
3_A
4_D
5_C
6_B
7_B
8_A
9_B
10_B

Adsız dedi ki...

1-c 10 puan
2-d 10 puan
3-b 10 puan
4-d 10 puan
5-c 10 puan
6-b 10 puan
7-b 10 puan
8-c 10 puan
9-a 10 puan
10-b 10 puan

Adsız dedi ki...

yaaa çözdüğüm testin cevap anahtarı hangisi bilemiyorum off yaa kime inansam ben :( :( :( :(

Adsız dedi ki...

valla çok güzel olmuş elinize saglık

Adsız dedi ki...

bu cevap anahtarı dogru mu yaaaa

Adsız dedi ki...

70 Aldım :) snınfı geçtim :)

Adsız dedi ki...

100 aldım 10 sorunun 10 uda doğru

Adsız dedi ki...

70 aldım ama olsun bda ha kine daha iyi olacak

Adsız dedi ki...

yaaaaaaaaaaaa bu site iğğğğğğğğğğğğğren sevgilimde öyle dedi

Adsız dedi ki...

bu site fazla güzel değil ama olsun hayatımın aşkı güzel dedi ya o yeter

Adsız dedi ki...

aşşşkimmmmmmmmmm seni çok özledim sevişmelerimizi

Adsız dedi ki...

Doğru Cevaplar
1. c 10 Puan
2. d 10 Puan
3. a 10 Puan
4. d 10 Puan
5. c 10 Puan
6. b 10 Puan
7. a 10 Puan
8. c 10 Puan
9. a 10 Puan
10. b 10 Puan

Adsız dedi ki...

terbiyenizi takının

boşver salla dedi ki...

ya kime inanacağımı bilmiyorum ama emine ablaya inanacam 80 aldım

Adsız dedi ki...

2. sorunun cevabı d mi b mi
d isen neden d b ise neden b
lütfen söyleyin böyle şeyler kafama takılıyo
yanlışlık ne? b ise
aynı şekilde cevap d ise yanlış ne

Adsız dedi ki...

SEXİ SEVİŞME İSTEYENLER ALEXİS TEXAS YAZSIN İYİ 31 LER VEYA 52 LER

ADSIZ BENİ ALDATIORR dedi ki...

ADSIZ AŞKIM BENİM DEMEK Kİ BENİ ALDATIYOSUNN

ADSIZ BENİ ALDATIOR dedi ki...

AŞKIM ADSIZ BENİM BENİ ALDATOSUN YAZIKLAR OLSUN SANA DEMEK BENDEN HABERSİN SEXİ SEWİŞCEN AMA MERAK ETME BENNN SENİİ OKULDA ÖLDÜRCEM AYRICA AHMETLE ÇIKCAM ONLA BERABERR DUŞ ALIP YATAKTA SEVİŞCEZZ DOĞUM GÜNÜ PARTİMDEE

Adsız dedi ki...

1. c
2. d
3. a
4. d
5. c
6. b
7. a
8. c
9. a
10.b

Adsız dedi ki...

A
d
a
b
c
d
a
d
c

Adsız dedi ki...

1 c
2 d
3 a
4 a
5 c
6 b
7 b
8 c
9 a
10 b